top of page
  • Writer's picturePieni Puhdistuspuoti

Kissat ja koirat

Päivitetty: 25. helmik. 2020

Monessa meidänkin asiakkaamme perheessä on lemmikki. Niin ihania kuin ne ovatkin, aiheuttavat sekä kissat että koirat ylimääräistä päänvaivaa siivoamisen ja kodin puhtaanapidon suhteen.

Erään asiakkaamme luona on bokseri ja asiakas kertoi, että heillä on siivouksen yhteydessä aina pestävä myös eteisen seinät.  Koiruus kantaa ulkoillessaan suussaan keppejä, palloja ja muita aarteita, joista suuhun tulee roskia, kuten neulasia ja koivunsiemeniä. Kotiin tultaessa hurtta usein ravistaa päätään niin että suusta lentelee roskia seinille. Kun kuolainen neulanen tai sammalen palanen tarttuu seinään, se jää siihen kiinni, eikä lähde ilman, että sen pesee rätillä. Toisen asiakkaamme luona asustaa hurmaava kissa, jolla on pitkät valkoiset karvat. Asiakas kertoo, että kuivausrumpu on oiva apu karvojen poistamisessa vaatteista, mutta siivouksessa niiden irrottaminen matoista ja huonekaluista vaatii tavallista imuroimista enemmän aikaa. Parhaiten karvat irtoavat tarkoitukseen suunnatulla imurin suuttimella - ja hienosäätöä voi tehdä myös esimerkiksi teippirullalla. Karvojen puhdistamiseen hyväksi niksiksi eräällä keskustelupalstalla mainittiin myös ihan tavallinen ikkunalasta.

Mikrokuituliina on ihan ehdoton ase taistelussa eläinten karvoja vastaan: liinalla kannattaa käydä läpi kaikki kovat pinnat, jotka keräävät karvoja puoleensa. Muistathan, että liinaa kannattaa liikuttaa siivottavalla pinnalla järjestelmällisesti ja melko hitaasti, jolloin karvat todella tarttuvat liinaan eivätkä lentele minne sattuu.

Kissanhiekka, jyrsiöiden häkeistä lentävät purut ja nirsommalta perheenjäseneltä syömättä jääneet ruoat saattavat levitä kauas ja aiheuttaa sotkua. Tämän irtoroinan hallitsemiseen paras keino on erilaiset laidat ja esteet, jotka pitävät huolen siitä että mahdollisimman iso osa materiaalista pysyy siellä, missä pitääkin. Kannellinen ja ovellinen kissanhiekkalaatikko pelastaa paljon, ja laidallinen ruokailualusta koiran- ja kissankupeille pitävät huolen siitä, että muonat eivät leviä muualle. Lattiaharja tai rikkaimuri on kuitenkin syytä olla lähettyvillä, jos haluaa pitää lemmikkikodin siistinä.


272 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page