top of page
  • Writer's picturePieni Puhdistuspuoti

Vinkit kevätkotiin

Helmikuussa kevään ensimmäiset merkit alkavat varovasti tekemään tuloaan. Optimistisimmat haistavat kevään ilmassa heti auringon ensisäteiden näyttäydyttyä. Kun valon määrä lisääntyy ja lintujen laulu tervehtii työmatkalaista aikaisin aamulla, voi alkaa jo haaveilla lämpimämmistä päivistä ja kevään kukkasista.


Lisääntyvä valo on myös armoton: se paljastaa kodin pieniä epäkohtia ja näyttää ikkunoiden likaisuuden. Auringonsäteiltä eivät  pölyhiukkaset eivätkä sormenjäljet seinissä pääse pakoon.

Kevät on uudistumisen aikaa. Kotona ei välttämättä tarvitse tehdä suuria investointeja, vaan perusteellisempi siivous, ehkä jonkin pinnan maalaus ja turhan tavaran hävittäminen voivat riittää uuteen, raikkaaseen fiilikseen.


Seuraavan kerran, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, ota lehtiö ja kynä käteesi ja kierrä asuntosi ympäri: mikä näyttää kuluneelta, mikä kaipaisi uudistusta? Riittääkö ikkunoihin pelkkä pesu, vai tekisikö mielesi vaihtaa myös uudet, vähän kevyemmät verhot? Vai tarvitaanko makuuhuoneisiin ehkä pimentäviä verhoja?

Perusteellisempi siivous auttaa paljon. Ennen siivousta kannattaa kuitenkin käydä läpi kaapit ja laatikot. Kun toppahaalareita, luistimia, monoja, liukureita tai villahaalareita ei enää tarvita, kannattaa ne viedä pois käyttötavaroiden joukosta. Uudenvuoden tinoja ei tarvitse säilyttää takanreunalla koko vuotta, eikä ihan jokaista lasten leikkaamaa lumihiutalettakaan tarvitse pitää esillä. Jaa uuteen sesonkiin kuulumattomat tavarat niihin, jotka otat taas ensi syksynä käyttöön, niihin, jotka menevät kierrätysmateriaaliksi ja niihin, jotka voit myydä vaikka kirpputorilla.


Kirpputori on erinomainen paikka päästä eroon itselle turhaksi käyneistä tavaroista. Isommat ja rikkinäiset tavarat voi viedä esim. Sortti-asemalle. Kun tavaraa on vähemmän, sujuu siivous helpommin - ja ennen kaikkea järjestys säilyy paljon pidempään!

Viherkasvit tuo kotiin väriä ja lupauksen kesästä. Vanhojen viherkasvien mullanvaihto on kevättalvella ajankohtaista ja samalla kannattaa puhdistaa ruukut sekä suihkuttaa kasvit talven jäljiltä puhtaaksi ja raikkaiksi.


Siivouksesta huolimatta jokin seinä, huonekalu tai muu pinta saattaa näyttää armottoman nuhjuiselta auringonsäteiden valossa. Yhden seinän voi maalata tai tapetoida ilman, että täytyy tehdä sen suurempaa remonttia. Tai parketin perusteellinen vahaaminen voi antaa uuden ilmeen koko asunnolle. Mieti, kuinka paljon sinä olisit valmis panostamaan ja mitkä ovat kriittisimmät kohdat kotonasi?


Pieni Puhdistuspuoti on tunnettu ammattitaitoisesta ja hyvästä siivoustyöstään, mutta teemme myös paljon muuta. Meiltä voit vuokrata vaikka höyrypesurin, jolla saat pinttyneimmänkin lian puhdistettua. Ota yhteyttä vuokralaitteiden tiimoilta! Meillä on myös ammattitaitoisia tekijöitä kodin pieniin remontteihin sekä sisällä että ulkona. Jos haluat siivouksen lisäksi vaikkapa yhden seinän maalattua, niin se onnistuu varmasti.


Aurinkoista kevättä sinunkin kotiisi!

168 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page